Ons kindcentrum

Kindcentrum het Ooievaarsnest biedt basisonderwijs, peutergroepen en kinderdagopvang. Wij zijn open van 7.00 tot 18.30 uur.

Het Ooievaarsnest

Wij weten hoe leren werkt!

Kindcentrum het Ooievaarsnest biedt basisonderwijs, peutergroepen en kinderdagopvang. Wij zijn open van 7.00 tot 18.30 uur.
Iedere dag met een lach naar school
In Zwaag zijn meerdere basisscholen en er valt dus echt wat te kiezen. Maar hoe? U zoekt immers die ene speciale school. Speciaal, omdat u een school voor úw kind zoekt. Een school waar uw kind zich thuis voelt, en u ook trouwens! Een school waar uw kind iedere dag met een lach naar toe gaat. Omdat leren fijn is. Die school willen wij graag zijn. Voor úw kind en voor alle andere kinderen op het Ooievaarsnest. 
 
Peutergroep
Uw kind is al welkom vanaf 2 jaar. In onze peutergroep ontwikkelt uw kind de vaardigheden en het vertrouwen voor een veilige overgang naar het basisonderwijs. Peuters en kleuters spelen regelmatig samen  en zo worden de routines op school bekend en de schoolomgeving vertrouwd. Op de peutergroep bieden we een programma van 8.30 tot 12.30 uur. Er wordt gespeeld en geleerd, er is veel aandacht voor taalontwikkeling, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. De kinderen eten bij ons een broodje voordat ze worden opgehaald. Peuters komen in twee ochtenden per week.
Heeft uw kind meer taalaanbod nodig en een VVE verklaring van het consultatiebureau? Ook dan is ons kindecentrum de beste plek. Met de VVE verklaring heeft uw kind recht op twee extra ochtenden op de peutergroep. Uw kindje komt dan dus vier ochtenden bij ons.

Kinderdagopvang
Heeft u dagopvang nodig? Wij hebben een prachtig kinderdagverblijf waar kinderen van 0 tot 4 jaar een heerlijke dag hebben. Voor de baby's tot 2 jaar is er een eigen groep die helemaal is ingericht om aan te sluiten bij de behoeften van jonge kinderen. De peuters vanaf 2 jaar hebben ook een eigen ruimte met speelhoeken en zelfs een zandbak binnen. Er is een grote tuin waar veilig buiten kan worden gespeeld.
Een combinatie van peutergroep en dagopvang is natuurlijk ook mogelijk. 

Buitenschoolse opvang
Vanaf 4 jaar start uw kind op school, maar ook dan heeft u wellicht opvang nodig. Uw kind kan bij ons vanaf 7 uur terecht. Wij verzorgen een gezellig ontbijt, zodat uw kind in alle rust de dag kan beginnen. Na schooltijd verzorgen wij een activiteitenprogramma, is er dagelijks vers fruit en een tussendoortje. Soms gaan we op pad of er wordt samen gekookt of gebakken en natuurlijk is er ook lekker veel tijd om buiten te spelen. Wij garanderen voor alle kinderen binnen ons kindcentrum een plekje op onze BSO, dus geen stress over wachtlijsten. Onze BSO verzorgt een dagprogramma tijdens studiedagen en in de vakanties en sluit daarmee optimaal aan op ons onderwijs. 

Ons kindcentrum omvat het Ooievaarsnest (onderwijs, peutergroep en BSO) en de Zwaaghalsjes (dagopvang en peutergroep). Voor ieder kind vanaf 0 jaar bieden wij een passend plekje met de beste omstandigheden om op te groeien en te ontwikkelen tot het moment dat een kind toe is aan de overstap naar de brugklas. 


 
 

Pedagogisch medewerker aan het woord

Ik voel me hier echt onderdeel van een team. Opvang en onderwijs, dat doen we samen.