Kinderopvang en Peuterspeelgroep

Het Ooievaarsnest voor opvang en onderwijs biedt vanaf schooljaar 2021-2022 buitenschoolse opvang in eigen beheer. Kinderen van onze school kunnen terecht voor voorschoolse en naschoolse opvang in de vertrouwde omgeving waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen.

Kinderopvang en Peuterspeelgroep

Het Ooievaarsnest voor opvang en onderwijs biedt vanaf schooljaar 2021-2022 buitenschoolse opvang in eigen beheer. Kinderen van onze school kunnen terecht voor voorschoolse en naschoolse opvang in de vertrouwde omgeving waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen.

Buitenschoolse opvang (voor- en naschools)

Het Ooievaarsnest staat voor kleinschaligheid en kwaliteit. Dat gelt ook voor onze BSO. Wij kennen de kinderen en weten wat zij nodig hebben en prettig vinden. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers zorgen samen voor een fijne dag waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen. Hoe laat die dag ook begint of eindigt, bij ons voelt ieder kind zich welkom en vertrouwd. 

Een rustige start van de dag, samen een broodje eten? Na schooltijd lekker relaxen en spelen of toch nog even die spreekbeurt afmaken of samen lezen? Bij onze BSO kan het allemaal. Wij bieden opvangen onderwijs als een totaalpakket in de vooor uw kind bekende en vertrouwde omgeving van het Ooievaarsnest. Zowel in de gezellige ruimtes binnen als op ons heerlijk ruime speelplein en speelveld buiten kunnen alle kinderen naar hartenlust spelen en leren. Tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen gebruik maken van een uitgebreid activiteitenprogramma. 

 

Peutergroep De Ooievaartjes

Na de kerstvakantie (januari 2022) start een nieuwe peutergroep in Het Ooievaarsnest: de Ooievaartjes. Deze peutergroep is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar die zin hebben de wereld om zich heen te ontdekken samen met leeftijdsgenootjes. Peuters die er klaar voor zijn om stappen te zetten richting meer zelfstandigheid, meer uitdaging, meer kennis, meer sociale vaardigheden en die lekker veel willen bewegen om ook hun motoriek verder te ontwikkelen. Deze peutergroep is bedoeld voor peuters die zullen doorstromen naar de kleutergroepen van het Ooievaarsnest.

Peutergroep de Ooievaartjes is geen VVE groep. Kinderen die een VVE aanbod nodig hebben, kunnen terecht bij de Zwaaghalsjes. 

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van deze groep. Wij willen graag inventariseren op welke ochtenden we als eerste open zouden moeten gaan. Heeft u interesse in deze nieuwe peutergroep binnen het Ooievaarsnest? Vul dan via deze link een formulier in!

 

Peuterspeelgroep De Zwaaghalsjes

Voor peuters vanaf 2 jaar werken wij ook samen met de Zwaaghalsjes. De Zwaaghalsjes zijn gevestigd aan de Pastoor Nuijenstraat in Zwaag in een heerlijke ruimte met een prachtige speeltuin.  Het activiteitenaanbod is erop gericht dat peuters vertrouwen en vaardigheden ontwikkelen en zo een stevige basis verwerven om door te groeien naar groep 1 van de basisschool. Onze kleutergroepen en de peutergroepen werken met elkaar samen en peuters die daaraan toe zijn, kunnen met diverse activiteiten in de kleuterklas meedoen. De Zwaaghalsjes biedt VVE (vroeg voorschoolse educatie) en is door deze erkenning voor vrijwel iedereen toegankelijk. Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst, geldt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. De Zwaaghalsjes zijn dagelijks geopend van 8.30 tot 12.30 uur. 
 
Kindcentrum Ooievaarsnest biedt een totaalpakket van opvang en onderwijs dat volledig op elkaar is afgestemd. Voor het opvragen van informatie over de mogelijkheden of een rondleiding kunt u contact opnemen met ons via mail (c.sunnotel@talenthoorn.nl) of telefonisch (0229 237330)

Aanmelden van uw kind bij onze BSO of peutergroep: klik hier

Berekenen van de kosten voor onze BSO of peutergroep: klik hier

Aanmelden van uw kind voor ons onderwijs kan uitsluitend schriftelijk via een inschrijfformulier.

Leerling aan het woord

We werken in schriften, maar ook op de chromebooks. Die afwisseling is heel fijn.