Peutergroepen en buitenschoolse opvang

Het Ooievaarsnest voor opvang en onderwijs biedt vanaf schooljaar 2021-2022 buitenschoolse opvang in eigen beheer. Kinderen van onze school kunnen terecht voor voorschoolse en naschoolse opvang in de vertrouwde omgeving waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen.

Peutergroepen en buitenschoolse opvang

Het Ooievaarsnest voor opvang en onderwijs biedt vanaf schooljaar 2021-2022 buitenschoolse opvang in eigen beheer. Kinderen van onze school kunnen terecht voor voorschoolse en naschoolse opvang in de vertrouwde omgeving waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen.

Buitenschoolse opvang (voor- en naschools en vakanties)

Het Ooievaarsnest staat voor kleinschaligheid en kwaliteit. Dat geldt ook voor onze BSO. Wij kennen de kinderen en weten wat zij nodig hebben en prettig vinden. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers zorgen samen voor een fijne dag waarbij opvang en onderwijs vloeiend in elkaar overlopen. Hoe laat die dag ook begint of eindigt, bij ons voelt ieder kind zich welkom en vertrouwd. 

Een rustige start van de dag, samen een broodje eten? Na schooltijd lekker relaxen en spelen of toch nog even die spreekbeurt afmaken of samen lezen? Bij onze BSO kan het allemaal. Wij bieden opvang en onderwijs als een totaalpakket in de voor uw kind bekende en vertrouwde omgeving van het Ooievaarsnest. Zowel in de gezellige ruimtes binnen als op ons heerlijk ruime speelplein en speelveld buiten kunnen alle kinderen naar hartenlust spelen en leren. Tijdens de schoolvakanties kunnen de kinderen gebruik maken van een uitgebreid activiteitenprogramma. 

 

Lekker rustig samen ontbijten


De start van de dag kan behoorlijk stressvol zijn. Opstaan, aankleden, eten en hup snel naar de opvang want papa of mama moet werken. Gelukkig kan dat ook anders: bij onze BSO staat vanaf 7 uur de gedekte tafel klaar. In alle rust kunnen de kinderen genieten van een gezond ontbijt. Geen gehaast, dus alle tijd om met een goed gevulde maag de schooldag te beginnen. 

 

Volop leuke dingen doen


Het programma van de BSO is gericht op een combinatie van ontspanning en ontwikkeling. Een rijke (school)dag noemen we dat. Een kind leert immers de gehele dag door. Bij de BSO zorgen we voor rustmomenten, spelen we lekker buiten, doen we spelletjes, zijn we creatief bezig of lekker aan het koken of bakken. Tijdens de vakanties zijn de kinderen de gehele dag bij de BSO. Dan gaan we er met z'n allen op uit, zoals naar het Zuiderzeemuseum, het klimbos of het theater.

De activiteiten bij de BSO sluiten aan op de thema's van het kindcentrum: zo ervaren kinderen een doorlopend en verrijkend programma. 

Peutergroep De Ooievaartjes

Onze peutergroep is voor kinderen vanaf 2 jaar die zin hebben de wereld om zich heen te ontdekken samen met leeftijdsgenootjes. Peuters die er klaar voor zijn om stappen te zetten richting meer zelfstandigheid, meer uitdaging, meer kennis, meer sociale vaardigheden en die lekker veel willen bewegen om ook hun motoriek verder te ontwikkelen. Deze peutergroep is bedoeld voor peuters die zullen doorstromen naar de kleutergroepen van het Ooievaarsnest.

Peutergroep De Ooievaartjes is open op maandagochtend en donderdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur. De kinderen eten bij ons ook een broodje. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij ook andere ochtenden openen. 

Peutergroep de Ooievaartjes is geen VVE groep. Kinderen die een VVE aanbod nodig hebben, kunnen terecht bij onze andere peutergroep, de Zwaaghalsjes.

Voor alle peuters geldt dat zij minimaal twee dagdelen komen, zodat we een goed programma voor hen kunnen bieden. 

 

Peutergroep De Zwaaghalsjes

Voor peuters vanaf 2 jaar werken wij ook samen met peutergroep de Zwaaghalsjes. De Zwaaghalsjes zijn gevestigd aan de Pastoor Nuijenstraat in Zwaag in een heerlijke ruimte met een prachtige speeltuin.  Het activiteitenaanbod is erop gericht dat peuters vertrouwen en vaardigheden ontwikkelen en zo een stevige basis verwerven om door te groeien naar groep 1 van de basisschool. Onze kleutergroepen en de peutergroepen werken met elkaar samen en peuters die daaraan toe zijn, kunnen met diverse activiteiten in de kleuterklas meedoen. De Zwaaghalsjes biedt VVE (vroeg voorschoolse educatie) en is door deze erkenning voor vrijwel iedereen toegankelijk. Voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag van de belastingdienst, geldt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. De Zwaaghalsjes zijn dagelijks geopend van 8.30 tot 12.30 uur. 

 

Meer informatie

Op de website van het LRK zijn de GGD-rapporten van de BSO, peutergroep de Ooievaartjes en peutergroep de Zwaaghalsjes te lezen.

Kindcentrum Ooievaarsnest biedt een totaalpakket van opvang en onderwijs dat volledig op elkaar is afgestemd. Voor het opvragen van informatie over de mogelijkheden of een rondleiding kunt u contact opnemen met ons via mail (c.sunnotel@talenthoorn.nl) of telefonisch (0229 237330). Aanmelden van uw kind voor ons onderwijs kan uitsluitend schriftelijk via een inschrijfformulier.

De opvang van Kindcentrum Ooievaarsnest wordt gefaciliteerd door Stichting Kinderopvang West-Friesland

Wilt u ... U bent van harte welkom om eens te komen kijken en sfeer te proeven. 

BSO Ooievaarsnest en peutergroep de Ooievaartjes: 
Adres: Kalbstraat 1, 1689 EB, Zwaag 
Telefoon: 0229-237330
Email: ooievaarsnest@kinderopvangwestfriesland.nl

Peutergroep de Zwaaghalsjes
Adres: Pastoor Nuijenstraat 1, 1689 GM Zwaag,
Telefoon: 0229-237447
Email: zwaaghalsjes@kinderopvangwestfriesland.nl
 

Leerkracht aan het woord

We zijn een ambitieus maar ook een heel gezellig team.